02

webdesign / studio vuurtoren

Nieuwe website
Studio Vuurtoren

Studio Vuurtoren is het ontwerpbureau van Marjolein Rutgers. Met Studio Vuurtoren maakt Marjolein huisstijlen, magazines en illustraties voor uiteenlopende opdrachtgevers.

Als grafisch ontwerper heeft Marjolein ideeën zat voor een nieuwe website. Maar niet voldoende kennis en ervaring om de hele website te designen en te realiseren. Mij vroeg ze haar daarbij te helpen. Marjolein levert het basisidee aan dat ik uitwerk naar een volledig website ontwerp. Ook de realisatie neem ik op me.

klant
Studio Vuurtoren
werkzaamheden
visueel ontwerp
bouw in Webflow
samenwerkingen
basisontwerp: Studio Vuurtoren
oplevering
2023

In een eerste aantal overleg- en brainstormsessies hebben we samen besproken hoe de website er uit moet komen te zien. Wat is het doel en de belangrijkste doelgroep. Ook keken we samen naar vormgeving en stijl die passend was voor Studio Vuurtoren. Marjolein leverde een eerste digitale schets aan. Hier ging ik mee aan de slag en dit ping-pongde we een aantal keer heen en weer.

Op deze manier ontstond er een ontwerp dat perfect passend is voor de smaak van Marjolein en wat ook te realiseren is als website. Toen het basisontwerp eenmaal stond, heb ik deze helemaal uitgewerkt tot in detail. Na akkoord van Marjolein heb ik de website gerealiseerd in Webflow.

Webflow is een relatief nieuw platform waarmee veel sneller dan gebruikelijk website gerealiseerd kunnen worden. Bovendien leent het zich goed voor animaties en mooie pagina transisties. Door deze extra laag aan beweging wordt de website interessanter en dynamischer.

De website is een showcase geworden van het beste en mooiste werk van Studio Vuurtoren. Marjolein heeft zelf geïnvesteerd in een goede tekstschrijver en fotograaf. Belangrijk, want hoe mooi een ontwerp ook kan zijn, een goede website begint met goede content; tekst en fotografie dus. Dit alles bij elkaar levert een prachtige portfolio website op voor Studio Vuurtoren.

De samenwerking was erg prettig. We vulden elkaar goed aan en als het nodig was konden we elkaar scherp houden en kritisch zijn. Wat Marjolein zelf zegt over de samenwerking:

Wouter is eerlijk en recht voor z’n raap, dat vind ik erg fijn. Hij stelt de goeie vragen en denkt mee. Het voelde als een gelijkwaardige samenwerking, wat ik heel prettig vind. Ik kan alles tegen hem zeggen.

Marjolein kan zich nu volledig richten op het werken aan klantopdrachten. Met de nieuwe website heeft ze een plek waar ze haar werk, haar studio en zichzelf kan laten zien aan wereld.

Ben je ontwerper, creatief ondernemer of op een andere manier bezig met creativiteit? Heb je wel ideeën voor een website maar niet de kennis en ervaring om dat om te zetten naar een echte website? Ik vind het helemaal prima - leuk zelfs - om samen te werken aan een ontwerp.