02

webdesign / buro marie

Nieuwe website
Buro Marie

Buro Marie is het ontwerpburo van Marije van Regenmortel. Al bijna 20 jaar werkt ze als art director, ontwerpt magazines, boeken, huisstijlen en begeleidt foto shoots. Ik ken Marije goed, want haar werkruimte zit op dezelfde gang als waar ik mijn studio heb. Wij spreken elkaar nog wel eens op de vrijdagmiddagborrel.

Ook al is Marije dagelijks met ontwerpen bezig, een website is toch iets anders dan een magazine of huisstijl. Daarom vroeg ze mij haar te helpen met het ontwerpen en realiseren van een nieuwe website. Haar bestaande website was al jaren oud en hopeloos verouderd; zowel visueel als technisch.

Extra vraag van haar is of ik wilde helpen met project management. Oftewel, planning en to do lijstjes in de gaten houden. Werken aan haar eigen website offerde ze vaak op voor klantopdrachten - heel herkenbaar trouwens. Ik ging akkoord met haar opdracht en onze samenwerking was een feit.

klant
Buro Marie
werkzaamheden
visueel ontwerp
bouw in Webflow
samenwerkingen
basisontwerp: Buro Marie
oplevering
2023

Na een eerste praatsessie waarin we het hoe en wat van de website bespreken volgt een periode van ontwerp ontwikkeling. Marije stuurt een eerste opzet en idee en ik werk dat verder uit. Zo gaat het ontwerp een tijdje heen en weer. Maar we komen op een dood spoor. De website is gebaseerd op een bestaand idee. En we komen daar niet echt van weg. Het blijft teveel een kopie, hoe mooi het ontwerp ook is.

We beginnen opnieuw. Wel met inspiratie van bestaande websites maar meer blanco, meer een eigen mix en invulling. Nu gaat het ontwerp wel de goede kant op. In een aantal rondes werken we samen aan het uitwerken van het hele website design.

De website bouw ik in Webflow, een mooi en gebruiksvriendelijk webdesign platform waarmee veel sneller dan gebruikelijk website te maken zijn. Bovendien kan er makkelijker een animatielaag over de website heen gelegd worden. Deze animaties - zie website van Buro Marie - voegen net even iets extra’s toe. Een knop die beweegt als je muis er overheen gaat, een menu dat vloeiend uitklapt, het maakt Marije heel erg blij.

Met de nieuwe website is echt een Buro Marie website geworden. Lekker kort en bondig ook, want alles staat op 1 pagina. De animaties maken dat de website voelt als een complete ervaring. Het is meer dan alleen een visitekaartje.

Ben je ontwerper, creatief ondernemer of op een andere manier bezig met creativiteit? Heb je wel ideeën voor een website maar niet de kennis en ervaring om dat om te zetten naar een echte website? Ik vind het helemaal prima - leuk zelfs - om samen te werken aan een ontwerp.